Slik sparer du penger, forbruk, og blir mer miljøvennlig!

Slik sparer du penger og blir mer miljøvennlig! Enkelt vedlikehold er veldig viktig for bilen!

De fleste opplever at bilen etter hvert bruker mer drivstoff enn da den var ny. Dette skyldes flere forskjellige faktorer. Felles for alle tilstandene er at de øker den generelle slitasjen på motoren og gjør bilen mindre miljøvennlig.

  • Avleiringer
  • Tennplugger (bensinmotor)
  • Dyser (bensin og dieselmotorer)
  • Luftfilter
  • Motorolje
Ikke særlig miljøvennlig med store utslipp fra eksosen.

Avleiringer blir det i alle forbrenningsmotorer. Moderne biler er utstyrt med EGR-ventiler som slipper eksos tilbake i innsuget for å redusere oksygenmetningen i luften som skal inn i motoren. Når de varme karbonholdige gassene treffer den kalde luften på vei inn i motoren vil karbonet krystalliseres og avleire seg rundt EGR-ventil og videre inn i innsugsmanifold.

Resultatet er at EGR-ventil kan slutte å virke, og motoren sliter med å suge inn luft på grunn av reduserte passasjer i innsug. Løsningen er en karbonrens av motoren. Hos oss har vi en HY-Carbon rensemaskin spesielt utviklet for å fjerne slike avleiringer, og gir deg gjerne et godt tilbud på en slik behandling! Du kan lese mer om denne ebhandlingen på importørens sider HER.

HY-Carbon motorrens. Gjør bilen din driftsikker, sparsom og miljøvennlig.
HY-Carbon rensemaskin

Tennplugger skal byttes regelmessig på bensinmotorer. Hvor ofte varierer fra motor til motor, med det er viktig at dette blir gjort. Hvis du ikke skifter tennplugger til tiden vil du øke bensinforbruket og miljøutslippene fra bilen, og du risikerer at den ikke godkjennes ved neste EU-kontroll. Vi skifter gjerne tennplugger for deg!

tennplugger er viktig for å redusere utslippene.
Tennplugger må skiftes

Dyser vil bli dårligere over tid. Urenheter og korrosjon gjør at dysene ikke forstøver drivstoffet optimalt, og dermed forbrennes ikke alt. Dette fører til økt forbruk og økte utslipp. Bilene blir også vaskligere å starte over tid. Vi har en del forskjellige tilsetningsstoffer som behandler disse problemene effektivt. Stikk innom oss for en prat, så finner vi ut hva bilen din trenger!

Luftfilter må byttes regelmessig. Dette filteret skal sørge for at luften som kommer inn i motoren er ren, og det setter seg derfor masse partikler i filteret over tid. Det gjør at luften strømmer dårligere enn med nytt filter, og dermed må motoren bruke mer kraft på å få inn luften den trenger. Resultatet er økt forbruk og økte utslipp. Vi skifter luftfilter raskt og rimelig!

Skittent luftfilter

Motorolje er en av de viktigste enkeltelementene å passe på for at motoren din skal leve et langt og problemfritt liv. Oljeskift bør utføres oftere enn bilprodusentens anbefaling. Hyppige oljeskift reduserer motorens interne friksjon, og bidrar til å opprettholde god kompresjon i motoren. Hvis motoroljen er gammel og slitt vil friksjonen øke og kompresjonen falle. Da øker forbruk og utslipp.

Hos Smørepunkt har vi kompetanse og utstyr til å bistå bileiere med det som skal til for å holde forbruk og utslipp nede, samtidig som vi holder driftssikkerheten oppe! Og våre priser betyr at du, som bileier, holder kostnadene nede!

Be gjerne om et tilbud HER, eller bestill tid direkte HER

Du kan også besøke oss på Smørepunkt i Kilengata 20 i Tønsberg. Vi slår gjerne av en prat!

Kategorier

Bestill Oljeskift

Fra 699,- inkludert filter og olje - 45min

Best seller

Bestill Motorrens

Ca 120 min Fra 2199,-

Siste nytt

Smørepunkt åpner ny Avdeling!

I første kvartal 2022 åpner Smørepunkt ny avdeling i Greåker i Østfold. Vi ser frem til å kunne tilby nye kunder den samme gode servicen til de samme lave prisene som våre eksisterende kunder.

Les mer »