Hva er automatgirflushing?

Automatgirflushing er en fellesbetegnelse for oljeutskiftning/rengjøring av automatgir utover vanlig oljeskift. Ved flushing vil tilnærmet all olje i girkassen skiftes ut. Ved vanlig oljeskift på girkassen skifter man gjerne ikke mer enn 30-50% av oljen.

Automatgirflushing er en fellesbetegnelse for oljeutskiftning/rengjøring av automatgir utover vanlig oljeskift. Ved flushing vil tilnærmet all olje i girkassen skiftes ut. Ved vanlig oljeskift på girkassen skifter man gjerne ikke mer enn 30-50% av oljen.

Automatgirflushing krever en egen maskin som gjør at man klarer å skifte ut oljen i automatgirkassen mens motoren er i gang. Dermed kan man skifte ut oljen i girkassen kontinuerlig gjennom å koble seg inn på den hydrauliske kretsen hvor oljen sirkulerer. Maskinen fyller ny olje i en ende mens den tapper av olje i den andre enden av det hydrauliske systemet. Den sørger for at trykk og mengde holdes stabilt under hele prosessen.

Automatgirflushing er alltid å foretrekke fremfor vanlig oljeskift. Kunder får ofte høre noe annet når de henvender seg til verksteder som ikke har dette utstyret eller har satt seg godt inn i hva dette er, men Automatgirflushing er alltid å foretrekke.

Automatgirflushing, slik det skal gjøres, er i praksis et veldig grundig oljeskift, mens oljeskift på tradisjonell måte ikke er grundig i det hele tatt. Det er ikke mulig å argumentere med faglig tyngde for hvorfor man ikke skal flushe girkassen. Det blir som å argumentere for at det er bedre å gjøre en dårlig jobb, og det faller på sin egen urimelighet.

automatgir, automatgirflushing, automatgirflushing, tønsberg, vestfold
Flushing av girkasse

Det finnes i hovedsak to forskjellige typer flushing. Automatgirflushing med og uten bruk av flushemiddel. Flushemiddel er rett og slett et løsemiddel som tilsettes den gamle oljen før man skifter olje. Flushemiddelet skal bidra til å løsne avleiringer i girkassen. Den andre metoden er at man kun benytter den riktige oljen for girkassen. Den inneholder alltid en korrekt mengde med løsemidler til å gjøre jobben skånsomt og effektivt. Flere av de store girprodusentene advarer mot bruk av flushemiddel. De har ikke testet girkassene for andre kjemikalier enn den oljen som skal være der, og anbefaler at girkassen ikke utsettes for slike kjemikalier.

Flushing uten bruk av flushemiddel er 100% trygt. Girkassen utsettes ikke for noe annet enn den daglig utsettes for. Verken høyere eller lavere trykk, høyere eller lavere temperatur, eller ukjente kjemikalier. Ved bruk av flushemiddel er det en risiko for at girkassekomponenter skades.

Hos Smørepunkt er vi spesialister på Automatgirflushing. Vi flusher girkassene med en moderne flushemaskin, uten bruk av flushemiddel. Det er den eneste trygge metoden i henhold til vår opparbeidede kunnskap, og den er svært effektiv.

Flushemaskin

Smørepunkt garanterer Norges laveste pris på korrekt utført Automatgirflushing. Vi har lang erfaring med dette, og tilbakemeldingene fra kundene våre taler for seg selv…

Ta gjerne kontakt med oss om du har andre spørsmål om Automatgirflushing!
Tilbud kan du be om HER

Kategorier

Bestill Oljeskift

Fra 699,- inkludert filter og olje - 45min

Best seller

Bestill Motorrens

Ca 120 min Fra 2199,-

Siste nytt

Smørepunkt åpner ny Avdeling!

I første kvartal 2022 åpner Smørepunkt ny avdeling i Greåker i Østfold. Vi ser frem til å kunne tilby nye kunder den samme gode servicen til de samme lave prisene som våre eksisterende kunder.

Les mer »